Ce conține
- Făina de ovăz conține o substanță specifică numită avenina, precum și minerale, carotan, vitaminele B1, B2, PP, A, D, amidon, glucide, saponine, lecitină, enzime, ulei, fosfor, hidrați de carbon și chiar un principiu hormonal de tipul foliculinei.
Cum se consumă
- Cu o textură densă și un gust asemănător cu al alunelor, făina de ovăz este folosită, în combinație cu cea integrală de grâu, în prepararea de pâine și prăjituri.
Cum acționează
- Făina de ovăz remineralizează, dă un tonus bun organismului.
- Poate fi transformată în lapte de ovăz.
- Datorită compoziției sale, pielea tratată cu acest produs este hrănită și tonifiată.
Pentru ce recomandăm
- Face bine sistemului digestiv și echilibrează nivelul de zahăr din sânge.
- Făină de ovăz este un aliment benefic tiroidei.
- Este folosită în produsele de îngrijire a părului și a pielii.
- Există specialiști care recomandă ovăzul în tratamentul sterilității și al impotenței.
Istoric
- Ovăzul era cunoscut în înțelepciunea colectivă ca aliment destinat cailor, în principal. În deceniile mai recente a debutat în alimentația destinată oamenilor. Făina de ovăz este măcinată pe o moară tradițională cu pietre. Prin măcinarea lentă nu se alterează calitățile cerealelor, făina având o calitate superioară comparativ cu făinurile obținute prin măcinare pe moară industrială, la viteze mari, când bobul este încălzit la temperaturi de 80 grade.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.