Ce conține
- Conține grăsimi sănătoase, proteine, fibre, minerale (magneziu, mangan, cupru). Vitamine: E, B2.
Cum se consumă
- Poate fi adăugată peste fulgi și fructe, pentru un mic dejun delicios.
- Poate înlocui cu succes făina de grâu în prepararea dulciurilor de casă.
- Este folosită mai ales la prepararea marțipanului, având un gust ușor de recunoscut și un miros foarte plăcut.
- Poate fi adăugată în shake-uri proteice.
Cum acționează
- Grăsimile sănătoase protejează vasele de sânge și au beneficii multiple pentru epidermă și unghii.
- Magneziul ajută la tratamentul preventiv al afecțiunilor cardiace.
- Vitamina B2 are un rol important în metabolismul proteinelor, grăsimilor, dar cu precădere al glucidelor.
- Triptofanul din compoziție ne face mai senini, cu poftă de viață.
- Vitamina E este un antioxidant puternic, menit să neutralizeze radicalii liberi.
Pentru ce recomandăm
- Pentru păstrarea sănătății inimii și a mușchilor, pentru buna funcționare a sistemului nervos.
Istoric
- Arborele de migdal crește, în principal, în sudul Italiei. Alte zone de cultivare sunt Spania, sudul Franței, Portugalia, Marocul. Fiind un arbust sensibil la frig, nu s-a putut adapta la clima din Europa Centrală și de Est. Migdalele sunt originare, conform scrierilor din vechime, din Asia de vest sau Centrală. Există mențiuni referitoare la arborele de migdal în Vechiul Testament, fiind cultivat în Mediterana acum 2000 de ani.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.