Favorizează eliminarea gazelor intestinale și ajută în cazul spasmelor abdominale.
Feniculul este o plantă apreciată încă din Antichitate atât pentru gustul său plăcut, cât şi în medicină. Cunoscut şi folosit de către egipteni, greci, romani, arabi şi chinezi din cele mai vechi timpuri, a fost menţionat frecvent şi în cărţile medicinale din Evul Mediu.
Feniculul este „carminativ, stimulent, galactogog, diuretic şi diaforetic. Este utilizat în colici însoţite de flatulenţă […]. Poate fi folosit în amenoree şi hiposecreţie lactată.” H. W. Felter, King’s American Dispensatory, 1898.
Tip produs: Supliment alimentar
Greutate netă: 20 g
Condiții de păstrare: la loc uscat și la temperatura mediului ambient
Fenicul
Fructele plantei Foeniculum vulgare L., fam. Apiaceae conţin ulei volatil reprezentat în principal de anetol, flavonoide, zaharuri, substanţe minerale, ceruri, stigmasterină.
Se beau 2 – 3 căni cu ceai pe zi.
A nu se administra continuu o perioadă mai lungă de 3 luni. Dacă aveţi în continuare nevoie de acest ceai, puteţi relua administrarea după o pauză de o lună
Preparare: Peste un plic se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit.
Atenţionări: Nu se recomandă femeilor însărcinate.
Mamele care alăptează pot consuma acest ceai.
Contraindicaţii: Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.